Тисячі гривень за 10 копійок: яка незвичайна монета може збагатити

Яку монету можна дорого продати в Україні.
Тисячі гривень за 10 копійок: яка незвичайна монета може збагатити
Ілюстративне фото / Getty Images

Серед монет у гаманцях українців можуть виявитися унікальні екземпляри, вартість яких сягає декількох тисяч гривень. Наприклад, 10 копійок 2011 року з немагнітної сталі (білий метал) можна продати за 9 тис. грн. Про це розповідає ресурс "Монети-ягідки".

Читайте також:

Зазначається, що звичайні жовті 10-копійчані монети 2011 року випуску нічого не коштують. Рідкісні 10 копійок різновиду 2ИВм виготовлені з немагнітної сталі, тобто монета біла. Ціна таких екземплярів коливається від 7 тис. до 9 тис. грн.

"На форумах нумізмати розказують що сріблясті 10 копійок знаходили лише 4 рази. Причому такі монети були не в обігу, а в нових банківських ролах", - йдеться на сайті.

10 копійок 2011 року (з білого металу)
10 копійок 2011 року (з білого металу) / monety-yagidky.com.ua

Як повідомляють експерти, достеменно невідомо походження сріблястих 10 копійок. Є припущення, що Національний банк міг підбирати новий метал для здешевлення виготовлення 10 копійок.

Читайте також:

На аукціонах також можна придбати 10 копійок 2011 року, які карбували для сувенірних наборів. Тираж становив лише 5 тис. шт. Такі монети не вводили в обіг, вони є лише в колекційному наборі, присвяченому 20-річчю НБУ.

Раніше ми писали, що українці, які знайшли у своїх скарбничках старі монети, можуть їх вигідно продати колекціонерам. Наприклад, за 50-копійчану монету 1994 року карбування заплатять до 14 тис. грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK