Отримують менше 20 тис грн на місяць: чи задоволені українці своїми доходами

Українці розповіли, чи задоволені своїми зарплатами.
Отримують менше 20 тис грн на місяць: чи задоволені українці своїми доходами
Ілюстративне фото / Getty Images

Переважна більшість українців вважає свій дохід недостатнім для якісного життя. Про це свідчать результати опитування "Барометр якості життя", проведеного Європейською Бізнес Асоціацією разом із дослідницькою компанією Gradus Research.

Читайте також:

За даними, 85% громадян вважають свій рівень доходу недостатнім, лише 13% - достатнім, 2% - більшим за достатній. Водночас 76% загальної аудиторії отримують менше 20 тис. грн на місяць, зокрема 53% менше 10 тис. грн.

Серед підприємців 38% вважають свій дохід недостатнім для якісного життя, 52% називають достатнім, а 10% - навіть більшим за достатній. При цьому 80% опитаної бізнес-аудиторії заробляють понад 20 тис. грн у місяць.

eba.com.ua

Читайте також:

За підсумками опитування, поточним місцем роботи задоволені 34% українців та 69% бізнес-аудиторії. Певне невдоволення щодо самореалізації мають 33% загальної аудиторії та 12% підприємців.

"Основними факторами, що утримують українців на поточному місці роботи, є дружня атмосфера в колективі, комфортні і безпечні умови праці, налагоджені відносини з керівником. Також можливість працювати віддалено та перспективи кар’єрного росту", - кажуть аналітики.

eba.com.ua

Читайте також:

Зазначається, що загальний досвід життя в Україні задовільно оцінюють 39% загальної аудиторії, інші 31% - незадовільно. Найкращі оцінки надає молода аудиторія віком від 16 до 25 років та жителі Києва.

Серед бізнесменів 44% задоволені своїм життям, 35% вважають його задовільним, 21% незадоволені.

У дослідженні брали участь понад 1 тис. осіб із загальної аудиторії та близько 360 осіб серед представників бізнесу.

Раніше ми писали, що з початку 2023 року в Україні фіксують позитивну тенденцію до поступового збільшення кількості вакансій. Роботодавці активно шукають кваліфікованих представників робітничих професій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK