Ринок праці в Україні: яких спеціалістів зараз шукають роботодавці

Кого шукають роботодавці в Україні.
Ринок праці в Україні: яких спеціалістів зараз шукають роботодавці
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні роботодавці найчастіше шукають менеджерів із продажу, продавців-консультантів, водіїв, бухгалтерів і кухарів. Про це в ефірі "Суспільного" розповів директор із комунікації з пошуку роботи Work.ua Максим Пилипенко.

Читайте також:

"Також ми помічаємо, що зростає частка вакансій у таких категоріях, як охоронна безпека, готельно-ресторанний бізнес, сфера обслуговування, будівництво й архітектура. Відповідно шукають таких спеціалістів: охоронців, комплектувальників, офіціантів, барист, будівельників", - повідомив він.

За словами Пилипенка, існує попит на спеціалістів, які мають досвід роботи від двох до десяти років. При цьому лікарів та слюсарів бракує.

Читайте також:

Водночас найчастіше українці залишають відгуки на вакансії діджитал-професій. Це вебдизайнери, SMM-менеджери, відеодизайнери, верстальники.

"Торік цей період був ринком роботодавця, коли роботи було обмаль, а охочих знайти роботу багато. Зараз ситуація змінюється і ринок праці поступово переходить до шукача. Роботодавці починають говорити про можливий дефіцит кваліфікованих кадрів. Як будуть розвиватись події далі, залежить від воєнної ситуації в країні", - додав експерт.

Раніше ми писали, яких працівників потребують українські роботодавці сьогодні та яку зарплату готові платити.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK