Українців просять ощадливо споживати електроенергію: у чому причина

В енергосистемі України виник дефіцит потужності.
Українців просять ощадливо споживати електроенергію: у чому причина
Ілюстративне фото / Getty Images

Після руйнування греблі Каховської ГЕС ситуація в енергосистемі України залишається непростою. Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Читайте також:

"Має місце певний дефіцит потужності, навіть учора ввечері "Укренерго" було змушене активувати аварійну допомогу з Європи, щоб пройти максимум вечірнього споживання", - заявив він.

Кудрицький закликав українських споживачів ощадливо споживати електроенергію, особливо у години вечірнього максимуму - з 18:00 до 22:00.

Читайте також:

За його словами, "Укренерго" та "Укргідроенерго" переглядали режими роботи гідроелектростанцій так, щоб пом'якшити наслідки повені на Півдні України.

"Тому певні ефекти від підриву дамби Каховської ГЕС є і на роботу інших гідроелектростанцій. Що стосується більш довгострокової перспективи, то після деокупації знищення дамби і зміна режиму роботи Дніпровського каскаду негативно позначиться на наших перспективах запуску інших енерооб'єктів, таких як Запорізька атомна електростанція, Запорізька теплова електростанція", - наголосив голова правління НЕК "Укренерго".

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що ціна будівництва нової гідроелектростанції після підриву росіянами Каховської ГЕС може становити близько 1 млрд доларів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK