Надання субсидій в Україні: Кабмін затвердив спрощений механізм

Затверджено механізм швидкого надання житлових субсидій.
Надання субсидій в Україні: Кабмін затвердив спрощений механізм
Ілюстративне фото / Getty Images

13 червня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дає можливість у рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією й забезпечити швидке ухвалення рішення щодо її надання. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Спрощений механізм звернення за житловою субсидією звільнить громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій", - йдеться в повідомленні.

Уповноваженому члену сім'ї потрібно буде подати спрощену заяву, у якій зазначити інформацію про членів домогосподарства, адресу проживання (за якою мають нараховуватись субсидії), рахунок у банку (у форматі ІВАN), на який хочете отримувати виплату.

Читайте також:

Потім слід визначити зручний для себе канал для комунікації та підписати спрощену заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або підпису (якщо заява паперова).

Далі органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації самостійно здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати. Фізично відвідувати органи ПФУ для подання спрощеної заяви не потрібно. 

Читайте також:

Спрощене звернення в електронній формі можна буде подати в онлайн-кабінеті на вебпорталі ПФУ, у мобільному додатку ПФУ, на порталі "Дія". Одночасно залишається можливість звернення з повним пакетом документів за чинним нині механізмом, якщо в заявника є таке бажання. 

Подати спрощену заяву можна буде після технічної реалізації цього механізму Пенсійним фондом України. Скористатися ним напередодні опалювального сезону зможуть усі потенційні субсидіанти.

msp.gov.ua

msp.gov.ua

msp.gov.ua

Також відповідно до ухваленої постанови для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення:

  • спрощено критерії їх отримання для прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю. При призначенні житлової субсидії не враховуватиметься наявність у таких родин автівок, які є не предметом розкоші, а життєво необхідною річчю;
  • не враховуватимуться до сукупного доходу домогосподарств доходи членів родини, які перебувають за кордоном понад 60 днів;
  • продовжено на рік існуючий механізм нарахування та виплат житлових субсидій і пільг на оплату ЖКП українцям, житло яких знаходиться в зоні активних бойових дій чи під окупацією.

Раніше ми писали, що в Україні після підвищення тарифів на електроенергію для населення зросте кількість звернень за субсидіями. Однак ця допомога покриватиме збільшену вартість.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK