Призначення субсидій: однією з умов є відсутність заборгованості з оплати комуналки

У травні житлова субсидія буде призначатися на наступний період (до квітня 2024 року).
Призначення субсидій: однією з умов є відсутність заборгованості з оплати комуналки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Для всіх домогосподарств, які наразі отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, термін її призначення закінчується у квітні 2023 року. У травні житлова субсидія буде призначатися на наступний період (до квітня 2024 року), й однією з умов для її призначення є відсутність заборгованості за комірне. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Відповідно до законодавства житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

"Така вимога забезпечує контроль платіжної дисципліни та цільове використання коштів отримувачами житлової субсидії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

При цьому з метою забезпечення державною підтримкою осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, житлова субсидія призначається у випадках наявності заборгованості з оплати ЖКП за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення з надавачем послуги договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження в справі).

"Для тих громадян, які ще не отримують житлову субсидію, але потребують державної підтримки, нагадуємо про те, що з 1 грудня 2022 року призначення житлових субсидій (прийом громадян, призначення, нарахування й виплата) здійснюється органами Пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом. Це дозволяє кожному звернутися за призначенням субсидії в будь-якому куточку країни без прив'язки до місця реєстрації", - додали в міністерстві.

Читайте також:

Водночас залишилася можливість звернення громадян із питань надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал "Дія".

Раніше ми писали, коли надмірно виплачена субсидія повертається державі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK