Як українцям обміняти посвідчення водія: вартість і список документів

У водія в Україні може бути лише одне чинне посвідчення водія.
Як українцям обміняти посвідчення водія: вартість і список документів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У водія в Україні може бути лише одне чинне посвідчення водія. Щоразу при обміні або відновленні документу особа отримує посвідчення водія з новим номером та серією. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

Читайте також:

"При виготовленні нового документу старий перестає бути чинним. Це стосується як посвідчення водія виготовленого на фізичному бланку (пластиковому) з його відображенням в електронній формі, так і Е-посвідчення водія, яке формується в електронній формі без виготовлення на фізичному бланку", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що термін дії посвідчення водія в Україні зараз - 30 років, а виданого вперше - 2 роки.

Читайте також:

Замовити відновлення або обмін посвідчення водія в Україні можна офлайн у будь-якому зручному сервісному центрі МВС або онлайн: через Електронний кабінет водія, через застосунок "Дія".

Необхідний пакет документів (можна в електронній формі у додатку "Дія"):

  • паспорт громадянина України;
  • довідка (або її копія) про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають про це відмітку в паспорті);
  • медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом (на час дії воєнного стану не є обов'язковою);
  • наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну (якщо втрата чи знищення, то водій надає пояснення обставин втрати такого посвідчення водія; якщо викрадення, то надається документ із поліції);
  • платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги.

Читайте також:

При замовленні послуги обміну посвідчення водія онлайн фото в новому документі залишається тим, що наявне в реєстрах. При особистому зверненні офлайн водія повторно сфотографують, й оновиться фото в реєстрах.

Законодавством визначено до 5 днів на виготовлення посвідчення водія. При замовленні онлайн-послуги передбачено до 10 днів на розгляд заявки, окремо надаються логістичні послуги.

Читайте також:

Вартість послуги становить орієнтовно 270 грн., може бути нарахована комісія банку.

Раніше ми писали, що пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС стартував з 1 червня у Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській областях. За перший тиждень тільки чверть кандидатів змогла пройти теоретичне тестування за новою системою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK