Стало відомо, скільки українців стали біженцями через війну

Найбільшу кількість громадян України прийняли держави ЄС, зокрема, Польща, Німеччина, Чехія.
Стало відомо, скільки українців стали біженцями через війну
Ілюстративне фото / Getty Images

З початку повномасштабної війни понад 8 млн українців стали біженцями. Понад 5 млн подали заяви на отримання статусу тимчасового резидента в сусідніх західноєвропейських країнах. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, посилаючись на дані Агентства ООН у справах біженців станом на кінець травня.

Читайте також:

"Від початку широкомасштабного вторгнення РФ мільйони наших співгромадян змушені були покинути свої домівки в пошуках безпеки як всередині України, так і за її межами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільшу кількість громадян України прийняли держави ЄС, зокрема, Польща, Німеччина, Чехія.

Читайте також:

"Сповідуючи принципи, проголошені Конвенцією про статус біженців, європейські країни внесли зміни у своє законодавство, щоб підтримати українців у цей нелегкий час", - розповів омбудсмен.

Він додав, що в березні 2022 року Рада ЄС вперше у своїй історії застосувала Директиву про тимчасовий захист (2001/55/ЄC). Тимчасовий захист надає доступ до права на проживання, доступ до ринку праці, житла, соціальної та медичної допомоги.

Читайте також:

"Таке рішення стало сигналом цілому світу, що Україна та її громадяни не залишилися наодинці зі своїми проблемами", - наголосив Лубінець.

Раніше ми писали, що Польща продовжила період тимчасового захисту для українців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK