В Україні змінюється порядок продажу деяких ліків: деталі

Препарати за програмою "Доступні ліки" мають відпускатися за електронним рецептом.
В Україні змінюється порядок продажу деяких ліків: деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 липня 2023 року в Україні знову діятиме норма, згідно з якою препарати в рамках програми "Доступні ліки" відпускатимуться лише за електронним рецептом. Про це повідомили в Держлікслужбі.

Читайте також:

При цьому паперовий рецепт у рамках програми продовжуватиме діяти лише на тимчасово окупованих, прифронтових територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії.

Водночас на всій території України на прохання пацієнта лікар зможе додатково роздрукувати інформаційну довідку, у якій міститиметься інформація про рецепт.

Читайте також:

"Доступні ліки" - урядова програма, що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів із бюджетних коштів. Вона розповсюджується на понад 400 ліків.

Зазначається, що лише з початку 2023 року "доступні ліки" за електронним рецептом отримали вже більш як 1,5 млн українців - це пацієнти, які потребують амбулаторного лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету першого/другого типу, нецукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії.  

Читайте також:

"Впровадження електронних інструментів дозволяє більш ефективно управляти програмою "Доступні ліки", розуміти, які запити та потреби є на рівні держави, і відповідно більш ефективно розподіляти бюджетні кошти", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з 1 квітня 2023 року в Україні всі рецептурні препарати будуть відпускатися в аптеках не тільки за паперовим, але й за електронним рецептом (e-рецептом).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK