Українців закликають до економії: споживання електроенергії різко збільшилось

В Україні змістився час вечірнього піку споживання електроенергії.
Українців закликають до економії: споживання електроенергії різко збільшилось
Ілюстративне фото / Getty Images

Наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів в Україні. Проте громадян просять скоротити споживання з 16-ї до 23-ї години. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

Як розповіли в компанії, зі зростанням температури повітря споживання в енергосистемі у вечірні години вчора, 4 липня, збільшилося на 9% порівняно з аналогічним періодом у будні минулого тижня.

Також змінився період максимально споживання протягом доби.

Читайте також:

"Якщо ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 - 22:00, то з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16:00 до 23:00 години. Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування, необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00", - йдеться в повідомленні.

Споживачів закликають переносити використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч, а також не вмикати декілька потужних приладів одночасно.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Нагадаємо, якщо споживач не передає показання електролічильника у встановлений термін, нарахування за спожиту електроенергію відбувається за середньодобовим споживанням.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK