Як заощаджувати електроенергію та платити менше: українцям дали дієві поради

Значної економії можна досягти, правильно вибираючи побутову техніку.
Як заощаджувати електроенергію та платити менше: українцям дали дієві поради
Ілюстративне фото / Getty Images

Більшу частину в платіжках за комуналку займає сума за світло. Українці можуть сплачувати менше, використовуючи правила енергоефективності. У Держагентстві з енергоефективності та енергозбереження дали поради, як заощаджувати електроенергію без шкоди собі.

Читайте також:

Так, рекомендується використовувати енергоефективні лампочки. Слід встановити світлодіодні (LED) енергоощадні лампочки, які не містять шкідливих речовин.

Як зазначається, датчики руху - можливість економити електроенергію, коли вона не потрібна. У багатоквартирних будинках їх радять встановити в коридорах, під'їзді, сходах та інших місцях спільного користування. У приватному будинку - біля дверей та у дворі.

Читайте також:

Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування "А" або "А+". Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об'єму марки "В".

"Режим очікування для комп'ютера доречний, якщо залишати його на кілька хвилин, а не на всю ніч. Слід вимикати пристрої, якими ніхто не користується. А ще краще вимикати взагалі штекер із розетки. Це не лише дозволить заощадити електроенергію, але й вбереже пристрої від впливу можливих перепадів електроенергії. Можна також встановити автоматичні вимикачі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Не можна залишати прилади, що працюють від акумулятора (наприклад, мобільні телефони), увімкненими довше, ніж потрібно для повної зарядки акумулятора.

У відомстві також рекомендують охолоджувати їжу перед тим, як поставити її в холодильник. По-перше, гаряча каструля змусить холодильник працювати інтенсивніше, а по-друге, вона нагріє інші продукти, які можуть зіпсуватися.

Читайте також:

"Прості побутові речі часто зберігають значну кількість газу та електроенергії. Наприклад, холодильник повинен розташовуватися подалі від плити, нагрівача, колонки чи бойлера, батареї та прямих сонячних променів, а сучасні пристрої для приготування їжі, наприклад, мультиварки, дають змогу готувати 2-3 страви одночасно, що зберігає як газ, так і електроенергію", - додали в Держагентстві.

Раніше ми писали, як уникнути значного зростання сум у платіжках при використанні кондиціонера.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK