Як кожному українцю допомогти енергосистемі: рекомендації від "Укренерго"

Допомогти збалансувати енергосистему може розумне споживання електроенергії.
Як кожному українцю допомогти енергосистемі: рекомендації від "Укренерго"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Наразі обсягів електроенергії, виробленої українськими електростанціями всіх видів, достатньо для покриття потреб споживачів. Проте українців просять допомогти збалансувати енергосистему. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

У компанії нагадали, що гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Також триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових та атомних електростанцій.

Тож громадян просять перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на ніч та день, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування.

"Допомогти збалансувати енергосистему, особливо у вечірні години - з 19:00 до 22:00 - може розумне споживання електроенергії. Його правила прості: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У НЕК додали, що 12 червня для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії використовувалась аварійна допомога з Румунії та Польщі. Загальний обсяг допомоги становив 1600 МВт-год.

Раніше ми писали, що в кожного вдома є побутова техніка. Однак деякі прилади є дуже потужними споживачами енергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK