Економія електроенергії влітку: як зменшити суми в платіжках

Як економити кошти за електроенергію влітку.
Економія електроенергії влітку: як зменшити суми в платіжках
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У липні зазвичай найвище споживання електроенергії протягом теплої пори року. Українці користуються кондиціонерами та іншими приладами, що незмінно відбивається на платіжках. Що робити, щоб суми в рахунках за світло не лякали, розповіли в YASNO.

Читайте також:

За словами експертів, найперше й найпростіше - це персональна енергоефективність:

  • оновіть освітлювальні прилади, приберіть усі лампи розжарювання. Звичайна лампа споживає до 10 разів більше електроенергії, ніж LED-світильники. Використовуйте місцеве освітлення;
  • завжди вимикайте освітлення в кімнаті, навіть якщо виходите ненадовго;
  • не встановлюйте бойлер на максимальну температуру нагрівання, якщо користуєтеся цим приладом. На підтримку температури води в баку витрачається менше енергії, ніж на нагрів з нуля, тому не потрібно щоразу вимикати бойлер із мережі;
  • зменшіть час роботи побутової техніки.

Крім того, громадянам рекомендують встановити багатозонний лічильник, щоб користуватися перевагами нічного тарифу, який вдвічі менший за звичайний.

Читайте також:

"Щоб компенсувати частину платіжки, також можна скористатися програмою житлових субсидій, яку реалізує Міністерство соціальної політики", - йдеться в повідомленні.

Отримати субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов'язкового платежу. Цей платіж обчислюється індивідуально за єдиною формулою та залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Раніше ми писали, що витрати на електроенергію змушують замислюватися про способи економії. Один із варіантів менше платити за світло - встановлення двозонного лічильника.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK