Виплати військовополоненим та їхнім сім'ям: як отримати 100 тис грн

Як отримати грошову допомогу рідним військовополонених.
Виплати військовополоненим та їхнім сім'ям: як отримати 100 тис грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Військовослужбовець, який перебував у полоні, має право на щорічну державну грошову допомогу в розмірі 100 тис. гривень. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також:

"Виплати здійснюють військовослужбовцю після звільнення з полону, а в період перебування військового в полоні члени його сім'ї звертаються до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з заявою за встановленою формою та відповідним пакетом документів", - йдеться в повідомленні.

Які документи необхідні:

  • копія документа, що посвідчує особу заявника;
  • відомості або документи, що підтверджують факт позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України в поточному році;
  • довідка з реквізитами особового рахунка, відкритого в банківській установі.

Читайте також:

Також одноразова державна грошова допомога в розмірі 100 тис. гривень виплачується членам родини загиблого воїна, який перебував в полоні або помер протягом року після звільнення, якщо смерть настала внаслідок перебування в місцях несвободи. 

Для цієї виплати також необхідно подати заяву з такими документами:

  • копія документа, що посвідчує особу заявника;
  • копія свідоцтва про смерть;
  • копія довідки, що підтверджує смерть звільненої особи внаслідок обставин, пов'язаних із перебуванням у місцях несвободи, за формою, встановленою МОЗ;
  • довідка з реквізитами особового рахунку. 

Читайте також:

Факт перебування в полоні підтверджується затвердженою довідкою командира військової частини. Для отримання цієї довідки член сім'ї повинен звернутися з заявою в довільній формі до військової частини воїна. 

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів виділив із резервного фонду держбюджету 140,3 млн гривень на фінансову допомогу особам, які повернулися з полону, а також сім'ям тих, хто досі перебуває в полоні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK