Доплати військовим закріплені законодавчо: які суми передбачено

Тепер виплату військовим щомісячної додаткової винагороди під час воєнного стану закріплено законодавчо.
Доплати військовим закріплені законодавчо: які суми передбачено
Виплату військовим щомісячної додаткової винагороди закріплено законодавчо / Getty Images

Виплату військовослужбовцям щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану удосконалено та закріплено законодавчо. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає пресслужба Міноборони.

Читайте також:

Так, Верховна Рада схвалила Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, пов'язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану".

Документом, зокрема, удосконалено виплату військовослужбовцям щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану:

  • військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, - від 30 000 до 100 000 грн;
  • строковикам - 6000 грн;
  • курсантам - 2350 грн;
  • інструкторам навчальних центрів - від 15 000 до 30 000 грн.

Читайте також:

Крім того, цим законом гарантовано виплату додаткової винагороди в розмірі 20 100 грн пораненим військовослужбовцям, які за станом здоров'я не мають змоги виконувати обов'язки військової служби за відповідними посадами.

Також законом врегульовано питання надання відпусток військовослужбовцям під час дії воєнного стану (зокрема строковикам та курсантам) та суттєво спрощено порядок направлення військовослужбовців на лікування або звільнення після тяжкого поранення.

Читайте також:

Міністр оборони нагадав, що з початку року було збільшено розмір грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема базове грошове забезпечення зросло на 50%. Якщо раніше солдат-стрілець отримував щонайменше 13 000 грн, то з лютого 2023 року має від 20 100 грн.

Раніше ми писали, що в України військовослужбовці отримують виплати від держави. Деякі з них мають право на додаткову винагороду в розмірі 100 тисяч грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK