Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що відомо

Кабінет Міністрів схвалив експериментальний проєкт щодо виплат пенсій та грошової допомоги українцям, які знайшли прихисток за кордоном.
Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що відомо
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці, які тимчасово перебувають за кордоном через війну, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу. Це стане можливим завдяки експериментальному проєкту, схваленому Кабінетом Міністрів 11 серпня, повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

"У межах експериментального проєкту передбачено здійснення виплат міжнародним поштовим переказом АТ "Укрпошта" пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві пояснили, що новація спростить отримання пенсії й інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою та не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках.

Читайте також:

Для цього особі необхідно буде надіслати до АТ "Укрпошта" відповідну заяву в паперовій або електронній формі.

Зазначається, що скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи грошової допомоги за кордоном першочергово зможуть українці в Польщі. За необхідності експеримент буде запроваджено й в інших країнах.

minre.gov.ua

Читайте також:

Такі послуги для громадян України за кордоном будуть безоплатними.

Раніше ми писали, що українські пенсіонери, які виїхали за кордон, мають щорічно проходити фізичну ідентифікацію, щоб продовжувати отримувати пенсійні виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK