Українцям "роздають" по 9500 грн: у ЦСК попередили про нову шахрайську схему

Центр стратегічних комунікацій зафіксував чергову схему обману українців.
Українцям "роздають" по 9500 грн: у ЦСК попередили про нову шахрайську схему
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Мережею шириться новина про роздачу всім українцям виплат у 9500 гривень. Це чергова шахрайська схема, повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Читайте також:

Цього разу зловмисники створили фейкову сторінку українського порталу державних послуг і назвали його DIA (коректна офіційна назва "Дія"). У графічних редакторах аферисти підробили шрифти справжньої "Дії", наобіцяли роздати всім українцям по 9500 гривень та додали заклик "Переходь та отримай!".

Зазначається, що деякі користувачі в коментарях навіть закликають ділитися пін-кодами своїх карток, коли "там попросять". Цього робити категорично не можна.

Читайте також:

"Насправді сама "Дія" (від себе, зі своєї кишені) нікому і нічого не виплачує. На порталі державних послуг користувачі можуть подати електронну заявку на отримання допомоги (якщо ця опція доступна у вашому регіоні), а рішення щодо нарахувань ухвалюють державні органи. Виплати відбуваються винятково через державні фінансові установи: ПриватБанк, Ощадбанк тощо", - йдеться в повідомленні.

Українців закликають бути уважними, критично ставитись до будь-якої інформації та аналізувати.

Читайте також:

"Ніколи та нікому, а особливо в інтернеті, не повідомляйте свої особисті дані, дані по картках (пін-коди, CVV, секретні питання). Орієнтуйтеся тільки на інформацію з офіційних каналів комунікації", - додали в ЦСК.

Раніше ми писали, що українців застерігають від нової шахрайської схеми з використанням персональних даних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK