Виплати від міжнародних організацій: українців попередили про популярну шахрайську схему

Українців попередили про поширену шахрайську схему в соцмережах.
Виплати від міжнародних організацій: українців попередили про популярну шахрайську схему
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Шахраї привласнюють кошти громадян під приводом надання грошової допомоги від міжнародних організацій. Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Читайте також:

"Один із поширених видів шахрайства - пропозиція грошової допомоги начебто через застосунок "Дія", від ООН, ЄС та інших міжнародних організацій, на яку можна натрапити в соціальних мережах та месенджерах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лише протягом минулого тижня потерпілими від такого виду шахрайств стали більше 20 волинян. Вони переходили за певним посиланням, вказаним у рекламі грошової допомоги, вводили комбінацію цифр, дані своєї банківської картки, пароль та CCV-код (три цифри на звороті картки), після чого з їхньої власної картки були списані всі гроші.

npu.gov.ua

npu.gov.ua

"У поліції закликають: якщо ви натрапили в соцмережах чи інтернеті на рекламу грошової допомоги від міжнародних організацій, ігноруйте та блокуйте її. Будь-яка соціальна допомога не призначається в соцмережах, а лише в державних соціальних органах, у ЦНАПі", - наголосили в пресслужбі.

Читайте також:

Українців просять у жодному разі не залишати свої паспортні дані та дані банківських карток на ресурсах, що пропонують таку допомогу. Повідомлення про неочікуваний виграш призу чи грошей також краще ігнорувати.

У ЦНАПі чи в профільних підрозділах можна отримати всю необхідну інформацію про грошову допомогу, що чинна наразі.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили в шахрайстві 26-річного чоловіка, який під приводом допомоги в працевлаштуванні ошукував громадян по всій території України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK