Ошукують українців навіть під час війни: як не стати жертвою шахраїв у інтернеті

Шахраї намагаються ошукати всіх, навіть волонтерів та військових.
Ошукують українців навіть під час війни: як не стати жертвою шахраїв у інтернеті
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Навіть під час війни шахраї використовують усілякі способи, щоб виманити в довірливих українців останні гроші. Аферисти намагаються ошукати всіх, зокрема волонтерів та військовослужбовців. Про це повідомили в Мін'юсті.

Читайте також:

Як розповіли в міністерстві, шахраї пропонують машини, які мають попит серед військових. Для цього створюють фейкові облікові записи в соціальних мережах, де публікують оголошення про продаж автомобілів.

"Потенційних покупців переконують здійснити передоплату, щоб "притримати" автівку, оскільки її хоче придбати інший покупець. Так шахраї отримують кошти, а потім зникають", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, зловмисники можуть розміщувати подібні оголошення на різних інформаційних майданчиках та пропонувати постачання автомобілів із-за кордону. Під приводом розмитнення виманюють передоплату від покупців, а потім зникають та блокують клієнтів.

Також трапляються випадки, коли аферисти створюють телеграм-канали, де "продають" різноманітну військову амуніцію, а за отримання товару просять повну передплату.

Читайте також:

Щоб уникнути платіжного шахрайства при купівлі товарів у інтернеті, українцям дали такі поради:

  1. У разі сумнівів не слід ризикувати та здійснювати покупку, щоб не втратити кошти. Краще скористатися послугами надійного продавця або розглянути альтернативні варіанти покупки. 
  2. Надавайте перевагу післяплаті, замовляйте товари з попереднім унесенням оплати лише в перевірених та відомих інтернет-магазинах.
  3. Остерігайтеся онлайн-магазинів, які заманюють купити товари за заниженими цінами.
  4. Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.
  5. Обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок.

Раніше ми писали, що, незважаючи на повномасштабну війну в Україні, шахраї нікуди не поділися. Навіть почастішали випадки, коли людей намагаються обікрасти за допомогою нових схем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK