В Україні змінилися періоди виплат ВПО: коли приходитимуть гроші

Виплати ВПО здійснюються за новими правилами.
В Україні змінилися періоди виплат ВПО: коли приходитимуть гроші
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні змінили періоди виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Тепер буде два виплатні періоди (15 та 28 числа кожного місяця) замість трьох, як раніше. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Це означає, що Мінсоцполітики перераховує бюджетні кошти для виплати допомоги на проживання для ВПО після 15 і 28 числа щомісяця", - йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою Кабміну для всіх ВПО, які отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року вона автоматично продовжується на 6 місяців, до кінця січня 2024 року.

При цьому виплати були припинені громадянам, які знаходилися тривалий період за кордоном: мінімум місяць станом до 15 липня й не повернулися в Україну на 1 серпня 2023 року (понад 109 тис. отримувачів, за даними Державної прикордонної служби України).

Читайте також:

Запровадження нових правил і верифікація, проведена Міністерством фінансів, дозволила припинити виплати громадянам:

  • по яких вже зареєстровано факт смерті - близько 9,5 тис. громадян; 
  • особам, які отримували виплати в кількох громадах - майже 9,8 тис. отримувачів;
  • понад 25,6 тис. осіб отримували допомогу як ВПО, перемістилися з регіонів, у яких уже не ведуться активні бойові дії та не є окупованими РФ, а житло є неушкодженим.

"Звертаємо увагу: якщо випадково, за помилковими даними в державних реєстрах вам було припинено виплату, ви можете звернутися до органу соціального захисту населення й поновити їх, надавши підтверджуючі документи", - зазначили в міністерстві.

Читайте також:

15 серпня Міністерство соціальної політики спрямувало понад 5,71 млрд грн на виплату допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Загалом кошти поступлять понад 2,5  млн ВПО.

Раніше ми писали, що в Україні внутрішньо переміщені особи (ВПО) почали цікавитися, чому вони не отримують виплати на проживання з 5 числа. За інформацією Мінсоцполітики, затримки немає, оскільки від серпня змінилися дати виплат для ВПО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK