Названо причини, через які українці опиняються в реєстрі боржників

На 7% зросла кількість нових боргів в ЄРБ за три місяці.
Названо причини, через які українці опиняються в реєстрі боржників
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Протягом останніх трьох місяців в Україні кількість боргів громадян у Єдиному реєстрі боржників (ЕРБ) зросла на 7%. Йдеться про понад 500 тис. нових боргів. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Для порівняння, від початку повномасштабної війни до травня 2023 року кількість записів у ЄРБ збільшилась загалом на 8%. А за весь 2021 рік приріст становив майже 1,5 млн боргів або 29%.

Зазначається, що найбільший приріст за останні три місяці стався в категорії "Стягнення на користь держави" (+17%). Кількість таких боргів у реєстрі найбільша, їхня частка становить 22,5%.

Друга за популярністю причина, через яку українці опиняються в реєстрі, - це порушення правил дорожнього руху (19,7% боргів). На третьому місці стягнення коштів за кредитними заборгованостями (17,5% від загальної кількості боргів українців).

Читайте також:

"Варто зазначити, що більш ніж рік від початку повномасштабної ця категорія зменшувалась, натомість від початку травня спостерігається збільшення кількості боргів - +107 тисяч записів або ж 7%. Імовірно, це пов'язано зі скасування мораторію на стягнення заборгованостей, сума яких не перевищує 100 тисяч грн" , - йдеться в повідомленні.

Ще одна категорія, у якій від травня спостерігається суттєве зростання, - це стягнення судового збору. За останні три місяці приріст становив +10%, а за рік їхня кількість збільшилася майже вдвічі - зі 193 тис. у серпні минулого року до 355 тис. цьогоріч.

Opendatabot

Раніше ми писали, чи можуть в Україні забирати житло за борги з комуналки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK