Виплати до Дня Незалежності України: хто, коли та скільки отримає

Українські ветерани та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають одноразову грошову виплату до Дня Незалежності.
Виплати до Дня Незалежності України: хто, коли та скільки отримає
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Пенсійному фонді розповіли про особливості проведення щорічної грошової виплати до Дня Незалежності, передбаченої постановою Кабінету Міністрів від 21 липня 2023 року №754 "Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань".

Читайте також:

За словами начальниці Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олени Корчаки, цьогоріч одноразова допомога становитиме від 450 гривень для учасників війни до 3100 грн для осіб з інвалідністю 1 групи та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Захисники з числа пенсіонерів отримують її разом із серпневою пенсійною виплатою без додаткового звернення. Виплати вже отримали 19,8 тис. пенсіонерів, на що спрямовано 22,7 млн грн.

Читайте також:

Ветеранам війни, які перебувають на службі в силових структурах і не є пенсіонерами, виплати забезпечують за місцем проходження служби після подачі установами силових структур відповідних заявок до органів Пенсійного фонду України. Наразі заявки подали 83% установ та військових частин, на їхні рахунки профінансовано 7,72 млн грн.

Корчака зазначила, що іншим ветеранам, які мають право на одержання грошової виплати, але не є пенсіонерами й не перебувають на службі в силових міністерствах та відомствах, потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду особисто з заявою та пред'явити документи, що посвідчують особу та її статус. Виплата разової допомоги таким особам буде проведена на зазначені ними рахунки в банківських установах.

Читайте також:

Отримувачі грошової допомоги, зокрема ті, що набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, яким грошову допомогу не виплачено станом на 1 жовтня, мають право звернутися щодо її виплати до ПФУ та отримати її до 1 листопада поточного року.

Раніше ми писали, що в серпні Пенсійний фонд профінансує разову грошову виплату до Дня Незалежності України ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK