Як отримати субсидію, якщо є борг за комуналку

Чи субсидія нараховується, якщо є борг за житлово-комунальні послуги.
Як отримати субсидію, якщо є борг за комуналку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть отримати житлову субсидію за наявності боргу за житлово-комунальні послуги. Для цього потрібно пред'явити договір про реструктуризацію заборгованості, повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Житлова субсидія не призначається, якщо Пенсійним фондом отримано від надавачів житлово-комунальних послуг інформацію про наявність в особи простроченої на понад 3 місяці заборгованості зі сплати за ЖКП, яка перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

"Водночас навіть за таких обставин житлова субсидія може бути призначена, зокрема, у разі укладення договору реструктуризації заборгованості між надавачем та споживачем комунальної послуги. Копія такого договору долучається до заяви на субсидію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, у разі відмови в призначенні житлової субсидії у зв'язку з заборгованістю з оплати житлово-комунальних послуг людина може звернутися з новою заявою про призначення субсидії, де буде зазначено перелік тих послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня.

Раніше ми писали, що в Україні впроваджується експериментальний проєкт, що дозволяє максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK