Виплати ВПО: хто в Україні не отримуватиме державну допомогу з 1 вересня

Кого та за що позбавлять виплат ВПО.
Виплати ВПО: хто в Україні не отримуватиме державну допомогу з 1 вересня
Кому з ВПО припинять виплати / Getty Images

З 1 вересня 2023 року деякі категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО) позбавлять виплат від держави. Хто залишиться без грошової допомоги, розповіли в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Так, з 1 вересня допомога продовжується для тих громадян, чий майновий стан потребує такої підтримки, і не продовжується для громадян, чий майновий стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави.

Отже, з 1 вересня виплата допомоги припиняється для ВПО, які з 1 серпня 2023 року:

  • придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше 5 років), крім авто, які були придбані волонтерами та передані на потреби оборони країни;
  • придбали на суму більше 100 тис. грн земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, отриманого за рахунок державного чи місцевого бюджету);
  • мають на депозитному банківському рахунку кошти в загальній сумі більше 100 тис. грн;
  • придбали іноземну валюту (крім валюти, отриманої від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму більше 100 тис. грн;
  • мають у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 кв. м на одного члена сім'ї.

Читайте також:

Якщо за результатами перевірки отримувачів буде ухвалене рішення про припинення допомоги, громадянам про це повідомлять. У разі незгоди можна оскаржити таке рішення органу соцзахисту або надати підтверджуючі документи та продовжувати отримувати виплати. 

Раніше ми писали, що на сьогодні виплати для переселенців отримують 2 млн 600 тисяч осіб. При цьому майже 180 тисяч українців помилково отримують виплати як внутрішньо переміщені особи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK