На порталі "Дія" доступні нові соціальні допомоги для сімей із дітьми: як оформити

Раніше для отримання цих допомог необхідно було звертатися до органів соціального захисту населення та подавати документи особисто.
На порталі "Дія" доступні нові соціальні допомоги для сімей із дітьми: як оформити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Тепер на порталі "Дія" доступні ще чотири послуги для сімей з дітьми, які дозволять отримати допомогу від держави в кілька кліків. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Так, на порталі доступні такі 4 види допомоги для сімей із дітьми:

  • допомога при усиновленні дитини - для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку - для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі.  

Раніше для отримання цих допомог необхідно було звертатися до органів соціального захисту населення та подавати документи особисто. Тепер це можна робити дистанційно на порталі "Дія", оскільки інформація автоматично підтягується з реєстру. Термін призначення допомог відбувається впродовж 10 днів із моменту звернення. 

msp.gov.ua

Читайте також:

"Автоматизація процесів значно спрощує процедуру отримання допомог та унеможливлює помилки в заявах, що раніше було причиною повторних візитів до державних органів для подачі нових заяв", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, благодійна організація "СОС Дитячі Містечка" оголосила грантову програму на створення або відновлення бізнесу. ВПО та сім'ї з дітьми можуть отримати кошти на власну справу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK