Українці можуть отримати ще одну грошову допомогу: кому виплатять понад 6 тис грн

Деякі українці зможуть отримати грошову допомогу від благодійної організації.
Українці можуть отримати ще одну грошову допомогу: кому виплатять понад 6 тис грн
Українці можуть отримати грошову допомогу / Getty Images

Благодійний фонд "Право на захист" оголосив про виплату грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та постраждалим від війни, які проживають у Сумах. Про це повідомила пресслужба Сумської міської ради.

Читайте також:

Зазначається, що розмір допомоги становить 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується протягом трьох місяців.

Допомога надається людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу, мають дохід, менший за 5400 грн на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, що не переміщувалися після 24 лютого 2022 року, але постраждали від воєнних дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло/майно, завдання суттєвої шкоди здоров'ю, смерть близьких);
  • люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, з-за кордону).

Читайте також:

Крім того, необхідна наявність одного з таких критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій):

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років чи з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами, а саме ті, що мають інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Читайте також:

При цьому переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС (за умови перебування на момент катастрофи на відповідній території) можуть подати заявку на грошову допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, але не раніше ніж три місяці тому на момент подання заявки.

Раніше ми писали, що в серпні Національна соціальна сервісна служба почала перевіряти фактичне місце проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які отримують допомогу від держави.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK