Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть отримати 5 тис грн: Кабмін продовжив термін подання заяв

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС, які ще не подали заяву на отримання одноразової грошової допомоги, можуть подати її до 31 жовтня.
Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть отримати 5 тис грн: Кабмін продовжив термін подання заяв
Постраждалі від підриву Каховської ГЕС можуть подати заяву на отримання допомоги до 31 жовтня / Getty Images

Кабінет Міністрів продовжив термін прийому заяв на виплату одноразової грошової допомоги громадянам, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, до 31 жовтня 2023 року. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

У червні Кабмін ухвалив постанову, яка дала можливість забезпечити кожному постраждалому з підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей виплату грошової допомоги розміром 5 тис. грн. 

Приймати такі заяви мають усі управління соціального захисту населення в Україні.

Звернутися з заявою до органів соцзахисту необхідно до 31 жовтня (включно). Отримати кошти можна буде через АТ "Укрпошта" або через установи уповноважених банків із можливістю їхнього зняття через платіжні термінали. 

Читайте також:

Зазначається, що отримати фінансову допомогу мають право не тільки громадяни, які на момент підриву Каховської ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) у підтоплених населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, підконтрольних Україні. Також допомогу можуть отримати українці, що з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя в райони, підконтрольні Україні.

Раніше ми писали, що уряд затвердив Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню за втрачений урожай унаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK