У Польщі погіршилося ставлення до українців: які причини

За останній рік кожен четвертий поляк змінив своє ставлення до українців на негативніше.
У Польщі погіршилося ставлення до українців: які причини
Ілюстративне фото / Getty Images

У Польщі поступово змінюється ставлення до українських біженців. Можна помітити незначне зростання негативних настроїв. Про це пише Yavp.pl.

Читайте також:

За результатами дослідження компанії Personal Service, за останній рік кожен четвертий поляк змінив своє ставлення до українців на негативніше.

"Опитування показує, що 56% поляків не змінили свого ставлення до українців за останній рік. З іншого боку, 26% респондентів визнають погіршення ставлення до українців. Найчастіше на це вказують 25-34-річні респонденти (33%) та люди у віці 18-24 та 35-44 років (по 30%)", - повідомляють автори дослідження.

Читайте також:

Зазначається, що, порівнявши дані нового дослідження з дослідженням із початку 2023 року, можна побачити зростання негативних настроїв. Тоді 14% зізналися в негативному ставленні до українців, що було на 4% більше, ніж на кінець 2022 року. Нині вже 17% респондентів заявили про негативне ставлення до українців.

Чому поляки зараз гірше ставляться до біженців:

  • ті мають високі вимоги до допомоги Польщі (67% відповідей);
  • соціальна допомога громадянам України затягнута в часі та в Польщі її надто багато (36%);
  • бояться, що Польща може бути залучена до конфлікту з РФ, бо допомагає Україні (14%).

Читайте також:

"Ситуація посилюється тим, що витрати, пов'язані з війною в Україні, відбуваються в той же час, коли поляки стикаються з шаленою інфляцією та зростанням платежів за кредитами. Це розчарування перетворюється на зниження готовності допомогти. Поготів невідомо, коли закінчиться війна, а отже, як довго триватиме необхідність підтримувати українців", - додали експерти.

Раніше ми писали, що більшість (85%) українців мають тепле ставлення до внутрішньо переміщених осіб (ВПО), ще 10% - нейтральне.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK