Сезонні роботи втрачають популярність: які вакансії шукають українці в Польщі

Українці стають все більш вимогливими в пошуках роботи в Польщі.
Сезонні роботи втрачають популярність: які вакансії шукають українці в Польщі
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці в Польщі все частіше шукають вакансії, які які дають змогу працювати тривалий час на одному місці. Про це свідчить дослідження міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal.

Читайте також:

Згідно з дослідженням 76% опитаних українців уже працювали в Польщі, уперше приїхала лише чверть. Наприклад, у 2018 році кількість тих, хто приїхали вперше, становила близько 37%.

Крім зростання кількості українців, які повторно приїхали до Польщі, збільшилася й кількість тих, хто змінював роботу лише 1-2 рази, вони становлять 66%. Українців, які змінювали роботу понад три рази, 30%. 4% респондентів відповіли, що змінювали роботу понад 5 разів.

Читайте також:

Рівно половина опитаних 50% мешкає в Польщі від року до трьох років. Менш як рік тому приїхало 42%, і лише 8% влаштувалися понад п'ять років тому.

За даними агенції, до Польщі найчастіше їдуть жителі українських міст із населенням до 50 тисяч - 36%, кількість тих, хто приїхав із міст із населенням від 50 до 100 тисяч, становить 29%. Від 100 до 500 тисяч - 18%, понад 500 тисяч - 17%.

Читайте також:

"Частина, як і раніше, приїжджають на сезонні роботи, але їхня кількість значно зменшилась за останні півтора роки. Стає трендом уважне, скрупульозне вивчення вакансій, які дозволять працювати на одному місці тривалий час", - прокоментувала директорка департаменту рекрутації Анна Джоболда.

Зазначається, що переважна кількість низькокваліфікованих робітників працевлаштовуються на виробництві м'ясної та рибної продукції, у пекарнях, у закладах харчування, на складах, на виробництвах заморожування овочів та фруктів, на виробництвах компонентів електронної техніки виготовлення будівельних матеріалів тощо.

Читайте також:

"Водночас українці стають все більш вимогливими в пошуках роботи в Польщі. До того ж ми продовжуємо спостерігати за змінами трендів на ринку працевлаштування. Усе більше в Польщі шукають висококваліфікованих працівників з України. Наразі серед популярних вакансій: директор із продажів, директор із підбору персоналу, маркетинговий директор, бізнес-аналітик, інвестиційний аналітик, операційний директор. І цей перелік можна продовжувати", - підсумувала Джоболда.

Раніше ми писали, що стаж, придбаний на території Польщі, враховується в страховий стаж для визначення права на отримання пенсії в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK