Як довго українці планують працювати в Польщі - результати дослідження

Українські біженці в Польщі розповіли, як довго планують працювати за кордоном.
Як довго українці планують працювати в Польщі - результати дослідження
Скільки часу українці планують працювати в Польщі / Getty Images

Більшість українських біженців (57%), які знайшли роботу в Польщі, планують працювати там понад рік. Про це свідчать дані аналітичного центру міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal.

Читайте також:

При цьому 17% респондентів відповіли, що шукають роботу на період від 3 до 6 місяців. 15% сказали, що планують працювати пів року, і 11% приїхали в Польщу на період від місяця до трьох.

Дослідження проводилося протягом квітня та травня 2023 року. У ньому взяли участь 1280 працевлаштованих українців віком від 18 до 60 років.

Читайте також:

"До повномасштабного вторгнення українці приїжджали в Польщу здебільшого на 4-6 місяців, а потім поверталися назад в Україну витрачати зароблені гроші. Цей тренд помітно змінився: наразі українці шукають роботу на більш тривалий період, адже розуміють, що через війну їхнє перебування у Польщі буде довшим, ніж зазвичай", - прокоментувала директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

За її словами, зараз люди уважніші в пошуку роботи та більш вимогливі до умов праці й проживання. Також українці почали перевчатися на інші професії та претендувати на більш кваліфіковану роботу. 

Читайте також:

"Я впевнена, що в майбутньому українці складуть велику конкуренцію на місцевому ринку працевлаштування, навіть на ТОП-позиціях", - додала Джоболда.

Водночас у респондентів запитали причини, через які вони обрали саме Польщу як країну для роботи та життя. 

gremi-personal.com.ua

Останнім часом на польському ринку працевлаштування зароджується новий тренд - зростає попит на висококваліфікованих українців.

Читайте також:

"Кожен п'ятий запит від наших партнерів надходить на пошук ТОП-менеджера. Це пов'язано з масовим відкриттям українських бізнесів у Польщі, які, звісно, віддають перевагу висококваліфікованим українцям, ніж полякам. Цією тенденцією можна пояснити відносно великий відсоток людей, що мають намір працювати в Польщі понад рік. Це гарні новини для українців із високим рівнем компетенцій, які були вимушені через війну працювати в Польщі на простих роботах", - розповіла заступниця директора Gremi Personal Ліля Терещенко.

Раніше ми писали, що українські біженці в Польщі масово втрачають статус UKR та привілеї, які він дає, виїжджаючи з країни на менше ніж 30 днів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK