Субсидії в Україні: як призначатимуть на опалювальний період

Більшість субсидій на опалювальний період буде призначено автоматично.
Субсидії в Україні: як призначатимуть на опалювальний період
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незабаром в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Громадянам, які потребують допомоги на оплату комуналки, призначають житлові субсидії. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону й розраховується:

  • на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Читайте також:

На опалювальний період 2023/2024 розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі (без звернення громадян) для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії становив 0,00 грн.

"Тобто громадянам, які вже є отримувачами житлової субсидії або яким у літній період було призначено нульову субсидію, додатково звертатися за виплатою не потрібно", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за І та ІІ квартали 2023 року. Доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року.

Для призначення житлової субсидії у 2023 році на тверде та рідке пічне побутове паливо заява та декларація подаються до кінця календарного року. 

Раніше ми писали, чи буде враховуватися допомога ООН при призначенні субсидії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK