В Україні власники пошкодженого житла можуть отримати до 500 тис грн на ремонт

Повідомити про пошкоджене майно можна в застосунку "Дія".
В Україні власники пошкодженого житла можуть отримати до 500 тис грн на ремонт
Харків'яни можуть отримати до 500 тисяч гривень на ремонт житла / Getty Images

В Україні збільшили максимальну суму допомоги на ремонт пошкодженого житла в рамках програми "єВідновлення". Про це йдеться на сайті Харківської міської ради.

Читайте також:

У Департаменті житлово-комунального господарства повідомили, що з 15 вересня сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 тис. грн, а для власників приватних будинків - до 500 тис. грн.

Залежно від розрахованої в чек-листі суми компенсації ремонтні роботи, необхідні для відновлення пошкодженого об'єкта нерухомого майна, діляться на ремонт категорії А, де розрахована сума компенсації не перевищує 200 тис. грн.

Читайте також:

А також ремонт категорії Б, де розрахована сума компенсації становить:

  • від 200 тис. грн до 350 тис. грн - для квартир (житлових приміщень) у багатоквартирному будинку (у разі, коли місця загального користування не пошкоджені);
  • від 200 тис. грн до 500 тис. грн - для одноквартирних будинків, зокрема, відокремлених житлових будинків садибного типу, зблокованих будинків з окремими квартирами, які мають власний вхід із вулиці, котеджів та одноквартирних будинків підвищеної комфортності, будинків садибного типу, дачних та садових.

Читайте також:

Зазначається, що повідомити про пошкоджене майно можна в застосунку "Дія", а за допомогою чат-боту "Харків - твій дім" перевірити стан розгляду заявки.

Раніше ми писали, що 1 серпня в Україні стартував другий етап реалізації державної програми щодо забезпечення житлом українців, чий будинок було пошкоджено або знищено внаслідок збройної агресії РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK