В Україні хочуть запровадити Єдиний соціальний реєстр: що це й для чого потрібен

ЄСР - централізована система для збору, обробки, зберігання та обліку електронних даних отримувачів соціальної підтримки.
В Україні хочуть запровадити Єдиний соціальний реєстр: що це й для чого потрібен
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні планують запровадити Єдиний соціальний реєстр (ЄСР). У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, реєстр покликаний об'єднати всіх отримувачів соціальної підтримки в одну базу даних і так пришвидшити та оптимізувати процес призначення різних видів соціальної підтримки населенню.

Зазначається, що ЄСР - централізована система для збору, обробки, зберігання та обліку електронних даних отримувачів соціальної підтримки.

Реєстр об'єднуватиме уніфіковані дані отримувачів усіх видів соціальної підтримки: послуг, допомог, субсидій тощо. Таким чином кожна особа, яка потребує або вже отримує підтримку від держави, матиме свою особову електронну справу під різні соціальні випадки.

Читайте також:

"Ухвалення цього законопроєкту важливе для ефективного продовження цифрової реформи соціальної сфери. Ми пропонуємо абсолютно новий підхід із проактивними соціальними послугами, коли потреби вразливих груп населення вирішуються заздалегідь, ще до виникнення проблем", - розповів заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Раніше ми писали, що громадянам, які вже є одержувачами житлової субсидії або яким у літній період було призначено нульову субсидію, перерахунок субсидії на опалювальний період 2023-2024 років проведуть автоматично.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK