Зарплати полонених українців отримуватимуть їхні сім'ї, але є нюанс

Законом передбачено, що той, хто перебуває в полоні, не втрачає свою зарплату, просто змінюється її отримувач.
Зарплати полонених українців отримуватимуть їхні сім'ї, але є нюанс
Ілюстративне фото / Getty Images

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських і деяких інших осіб. Документ передбачає передачу зарплат військовополонених їхнім сім'ям. Про це повідомив заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Читайте також:

Він пояснив, що сам механізм передачі зарплати родинам полонених надалі має бути затверджений підзаконними актами.

"Законом передбачено, що той, хто перебуває в полоні, не втрачає свою зарплату, просто змінюється її отримувач. Це дружина (чоловік), повнолітні діти, батьки або інші законні представники. Кожен військовослужбовець може вказати того, до кого звертатися, якщо з ним щось сталося. Думаю, що всі інші нюанси процесу будуть враховані в підзаконних актах", - розповів політик.

Читайте також:

За його словами, підписаний закон виправить певну несправедливість, яка зараз існує.

"У нас справді є люди, які воювали, які в бойових умовах, на жаль, потрапили в полон, тож вони мають отримувати те саме грошове забезпечення, яке отримували, перебуваючи в бойових підрозділах. І якраз закон надає можливість отримання цих виплат сім'ями військових", - наголосив парламентарій.

Читайте також:

Він уточнив, що це не стосуватиметься тих, хто добровільно здався в полон або самовільно залишив місця служби.

"Випадків навмисного здавання в полон ворогу небагато, однак вони є, і тут у кожному конкретному випадку будуть розбиратися правоохоронці", - додав Чернєв.

Раніше ми писали, що Міністерство оборони України розширило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Також збільшено виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK