Українцям "обіцяють" виплати в розмірі 6600 грн: ЦПД попередив про шахрайську схему

Аферисти запустили нову схему про фейкові виплати.
Українцям "обіцяють" виплати в розмірі 6600 грн: ЦПД попередив про шахрайську схему
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Шахраї вигадали нову схему обману. У соціальних мережах вони активно розповсюджують інформацію про одноразові виплати українцям у розмірі 6600 гривень. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації РНБО.

Читайте також:

До того ж для більшої правдоподібності та переконливості зловмисники посилаються на нібито ухвалений Верховною Радою закон №2708 - 267 "Про виплату грошової допомоги усім громадянам України". 

"Насправді такого закону не існує. Однак існує Закон №2708 "Про працю". Зловмисники навмисно використали схожі цифри у своєму повідомленні, щоб ввести людей в оману", - наголосили в Центрі.

Як розповіли в ЦПД, перейшовши за посиланням із цього повідомлення, людина або потрапляє до сумнівного Telegram-каналу, або надає невідомим особам дані банківської карти, з якої шахраї знімають гроші. 

Читайте також:

У Національній поліції закликають не переходити за підозрілими посиланнями. А в разі їхнього виявлення залишити скаргу та заблокувати сторінку, з якої розповсюджуються шахрайські повідомлення. Також не рекомендується передавати комусь дані про свої банківські картки та рахунки.

Раніше ми писали, що кожний дев'ятий опитаний (11%) українець ставав жертвою шахраїв із початку повномасштабного вторгнення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK