Субсидія та пільга: у ПФУ пояснили, чи можна отримувати виплати одночасно

За наявності одночасно права на субсидію й на пільгу надається один із видів допомоги.
Субсидія та пільга: у ПФУ пояснили, чи можна отримувати виплати одночасно
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Багато українців плутають такі поняття як "житлова субсидія" та "пільга на житлово-комунальні послуги" і навіть часто вважають, що це різні назви однієї і тієї ж виплати. Але це не зовсім так. У Пенсійному фонді розповіли, чим відрізняється субсидія від пільги та чи можна отримувати ці виплати одночасно.

Читайте також:

"Спільним є те, що це допомога, яка надається державою на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що житлова субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та пільга на оплату житлово-комунальних послуг - це два різні види виплат. 

Читайте також:

Житлова субсидія - це допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самотужки сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги. Тобто це допомога, яка залежить виключно від майнового та матеріального стану домогосподарства: маючи низький дохід, можна отримувати житлову субсидію.

Пільга - це встановлена законодавством перевага, що надається визначеним категоріям осіб. Наприклад, ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників та захисниць України, постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС, дітям війни, багатодітним сім'ям тощо. 

Читайте також:

При цьому пільга на оплату житлово-комунальних послуг (залежно від категорії отримувачів) може надаватися як без урахування доходів, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

У ПФУ наголосили, що за наявності одночасно права на субсидію й на пільгу надається один із видів допомоги.

Раніше ми писали, що людям, дохід яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді житлової субсидії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK