Купівля-продаж авто: у "Дії" запрацює одна з найочікуваніших послуг для водіїв

Незабаром у "Дії" можна буде перереєструвати автомобіль.
Купівля-продаж авто: у "Дії" запрацює одна з найочікуваніших послуг для водіїв
Ілюстративне фото / thedigital.gov.ua

Незабаром у застосунку "Дія" запрацює одна з найочікуваніших послуг для водіїв - перереєстрація авто онлайн. Сервіс повністю змінить підхід до купівлі-продажу машин. Про це повідомили в Мінцифрі.

Читайте також:

"Щорічно більше ніж мільйон українців купують чи продають авто. Зовсім скоро перереєструвати авто можна буде в кілька кліків у "Дії" без зайвих перевірок та посередників. Це значно прискорить процес і прибере корупційні ризики. Адже перевірка авто та користувачів здійснюватиметься автоматично, без участі адміністратора", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що послуга буде доступна для легкових авто, мотоциклів чи мопедів. У застосунку продавцю потрібно сформувати заяву в "Дії" та поділитися QR-кодом або посиланням на договір. Покупцеві лише необхідно його підписати й вибрати: залишити старий номерний знак або змінити на новий зі спеціальною серією. 

Також у "Дії" можна буде замовити доставку техпаспорта та нового номерного знака на відділення Укрпошти.

Читайте також:

Потрібно врахувати, що вже під час бета-тестування людина реально купує або продає авто. Долучитися до бета-тесту можуть повнолітні українці, які мають:

  • транспортний засіб, який хочуть продати/купити;
  • РНОКПП;
  • ID, закордонний паспорт або посвідку на проживання;
  • зареєстроване місце реєстрації проживання;
  • Дія.Підпис.

Раніше ми писали, що незабаром у застосунку "Дія" можна буде не тільки замінити посвідчення водія, а й замовити доставку пластикового документа на відділення Укрпошти або додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK