У "Дії" запускають нову послугу: як приєднатися до тестування

У "Дії" можна буде отримати електронну постанову та сплатити штраф за адміністративні правопорушення.
У "Дії" запускають нову послугу: як приєднатися до тестування
Ілюстративне фото / diia.gov.ua

Незабаром у застосунку "Дія" можна буде сплатити штраф за адміністративні правопорушення в декілька кліків. Про це повідомили в Мінцифрі.

Читайте також:

"Дуже часто люди можуть вчинити адмінпорушення через незнання законів і правил або через необачність. Наприклад, при проходженні митного контролю людина не знала, що потрібно декларувати кошти. Або ж порушила правила торгівлі, громадський порядок тощо", - йдеться в повідомленні.

Такі справи передаються на розгляд до суду, і за них передбачена адміністративна відповідальність, зокрема штраф. Незабаром сплатити його можна буде в застосунку "Дія". 

Читайте також:

Щоб протестувати нову послугу та сплатити штраф без походу до суду та квитанцій у касі, можна долучитися до бета-тесту сервісу за посиланням.

Взяти участь у бета-тесті можуть українці, які:  

  • досягли 16 років;
  • мають верифікований РНОКПП у "Дії";
  • мають судову справу зі штрафом за адміністративне правопорушення.

Читайте також:

Раніше для того щоб сплатити штраф за судовою справою, необхідно було приходити до суду, отримати паперову судову постанову та реквізити для сплати штрафу й судового збору. А потім сплатити штраф у банку. 

Нагадаємо, у "Дії" запустили нову послугу. Тепер студенти можуть надсилати копію студентського квитка в декілька кліків через "Дію", а компанії та установи отримувати такі копії за секунди в систему організації або на електронну пошту. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK