Компенсація за знищене житло: українці зможуть подати заяву в "Дії"

Наразі механізм компенсації за знищене житло стосується лише того житла, яке розташоване на неокупованій частині України.
Компенсація за знищене житло: українці зможуть подати заяву в "Дії"
Мешканці Київської області зможуть подати заяву на компенсацію за зруйноване житло в "Дії" / Getty Images

18 липня стартувало бета-тестування в "Дії" подання заяви на отримання компенсації за знищене житло. Наразі воно стосується громадян, які мають знищене житло в Мощуні та Бородянці Київської області. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Читайте також:

"Це частина другого етапу державної політики з забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії РФ. На першому етапі 10 травня було запущено програму єВідновлення для дрібного ремонту пошкодженого житла", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадянам потрібно буде через "Дію" подати заяву на отримання компенсації. Згодом з'явиться можливість подачі заяви через ЦНАП, нотаріуса чи орган соціального захисту.

Читайте також:

Стати тестувальниками можуть українці, які:

  • досягли 18 років;
  • мають верифікований РНОКПП;
  • попередньо надіслали повідомлення про зруйноване майно;
  • мають зруйновану домівку на території с. Мощун в Гостомельській територіальній громаді або в смт Бородянка Бородянської селищної територіальної громади Київської області;
  • є єдиними власниками майна, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав.

Читайте також:

Наразі механізм компенсації за знищене житло стосується лише того житла, яке розташоване на неокупованій частині України. Щодо окупованих територій розробляють окреме рішення.

Раніше ми писали, що за пошкоджене та зруйноване житло внаслідок підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС можна буде отримати компенсацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK