Компенсацію за пошкоджене житло можна отримати через "Дію" - як це зробити

З березня 2022 року в застосунку та на порталі "Дія" надійшло більше 373 тисяч повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно українців.
Компенсацію за пошкоджене житло можна отримати через "Дію" - як це зробити
Ілюстративне фото / Getty Images

У застосунку "Дія" доступна нова послуга "єВідновлення". Українці, чиї будинки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву та отримати грошову допомогу на ремонт житла. Про це повідомили в Мінцифри.

Читайте також:

Зазначається, що суму допомоги визначить комісія після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об'єкта - 200 тисяч грн, які можна витрати на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

Насамперед фінансову допомогу за програмою "єВідновлення" отримають учасники бойових дій, сім'ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім'ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт й люди з інвалідністю І та ІІ груп. 

Читайте також:

Щоб отримати допомогу за програмою "єВідновлення", потрібно:

  1. Повідомити про пошкоджене майно в застосунку "Дія". Якщо це зробили раніше, повторно не потрібно.
  2. Відкрити спеціалізований рахунок "єВідновлення" в одному з банків-учасників програми. Зробити це можна в банківському застосунку, фізичному відділенні або в процесі подання заяви в "Дії".
  3. Заповнити заяву про допомогу через застосунок "Дія". Вказати пільгову категорію, контактні дані та рахунок для виплати, а також чи робили ремонт.
  4. "Дія" автоматично сформує заяву. Перевірте її та відправте в обробку.

Якщо у житла є співвласники, вони мають погодитися на участь у програмі.

Читайте також:

Після обробки заяви місцева влада надішле комісію, яка проведе обстеження пошкодженого майна, зафіксує руйнування та визначить суму компенсації. Після перевірки рішення внесуть у Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. 

"Потім ви отримаєте підтвердження та кошти на картку "єВідновлення". Їх потрібно використати протягом 12 місяців із дня отримання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У міністерстві наголосили, що програма "єВідновлення" доступна лише для українців, чиї домівки були пошкоджені внаслідок бойових дій. Для тих, чиї будинки повністю зруйновані й не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму компенсації.

За даними відомства, з березня 2022 року в застосунку та на порталі "Дія" надійшло більше 373 тисяч повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно українців.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №7632, яким звільняються від податку на нерухомість власники майна, знищеного чи пошкодженого внаслідок російської агресії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK