Компенсація за зруйноване житло: Шуляк розповіла про терміни отримання виплат

Подавати заяву на компенсацію можна не лише через "Дію" та ЦНАПи, але й із допомогою нотаріусів.
Компенсація за зруйноване житло: Шуляк розповіла про терміни отримання виплат
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Усі інформаційні повідомлення про зруйноване та пошкоджене житло автоматично стануть заявами на компенсацію після того, як запрацює ухвалений законопроєкт №7198. Їх розглядатимуть у найкоротші терміни. Про це розповіла очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Читайте також:

За її словами, спеціальні комісії при органах місцевого самоврядування перевірятимуть заяви протягом 30 днів із моменту їхнього надходження.

"Комісія має прийняти документи від особи, перевірити право власності. Якщо документів немає, комісія має право згідно з законом звертатися до інших органів влади, щоб витребувати документи та допомогти їх зібрати. Коли є правоустановчі документи, є вартість на компенсацію, комісія організовує технічне обстеження для підтвердження, що будинок повністю зруйнований і не підлягає відновленню, або можна робити поточний ремонт", - пояснила Шуляк.

Читайте також:

Вона додала, що на ці процедури комісія має 30 днів із моменту надходження заяви на компенсацію до моменту, коли виписується сертифікат. Тож в областях, де найбільше пошкоджень житла, на комісії буде найбільше навантаження.

Також Шуляк нагадала, що подавати заяву можна не лише через "Дію" та ЦНАПи.

Читайте також:

"Є можливість допомогти зібрати такі заяви на компенсацію людям і через нотаріусів. Будуть залучатися до цього процесу і Центри соціального захисту. Комісія буде тут більше організаційним штабом", - сказала очільниця СН.

Вона зазначила, що комісія не зможе проводити технічне обстеження чи впливати на черговість надання компенсацій.

Раніше ми писали, що українці зможуть отримати відшкодування за житло, зруйноване після закінчення війни. Під державні компенсації підпадатимуть деякі житлові будинки та квартири, пошкоджені або знищені після скасування воєнного стану в країні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK