Як бізнесу оцінити збитки, завдані агресією РФ: інструкція

У ФДМУ розповіли про кожен крок до компенсацій від агресора.
Як бізнесу оцінити збитки, завдані агресією РФ: інструкція
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У Фонді державного майна України розповіли, що робити бізнесу для підготовки належного звіту про оцінку збитків унаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:

Що потрібно зробити:

  1. Зібрати докази. Зібрати всі можливі документальні підтвердження ушкоджень майна внаслідок агресії: свідчення очевидців, постраждалих, протоколи ДСНС, інформацію про відкриті кримінальні провадження національної поліції.
  2. Підтвердити володіння майном. Довести, що пошкоджене майно перебувало на балансі підприємства ще до повномасштабної агресії. Провести порівняльну інвентаризацію - документуйте інформацію про стан майна до та після пошкодження. 
  3. Замовити оцінку. Звернутися до фахівця, який оцінює майно бізнесу. Показати результати досліджень із попередніх кроків. Він оцінить ушкодження за Методикою оцінки збитків бізнесу внаслідок агресії РФ, яку розробила команда ФДМУ спільно з Мінекономіки. За результатами роботи отримати звіт про оцінку збитків.
  4. Пройти рецензування звіту. Надіслати звіт на перевірку фахівцям в оцінці майна бізнесу (з 2+ роками досвіду). Вони мають підтвердити відповідність проведеної оцінки згаданій методиці.
  5. Зберегти рецензований звіт. Чекати зі звітом на можливість подати позов проти країни-агресора. Якщо звіт отримає негативну рецензію, треба вимагати від оцінювача доопрацювати оцінку збитків.

ФДМУ рекомендує постраждалим підприємцям замовити оцінку збитків уже зараз. Чим раніше це зробити, тим більше доказів можна зберегти для позову проти РФ.

Раніше ми писали, як правильно зафіксувати руйнування житла, щоб подати заявку на компенсацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK