Кабмін запускає другий етап програми єВідновлення: хто зможе отримати компенсацію

Українці зможуть отримати від держави кошти на будівництво житла чи придбання іншого житлового приміщення.
Кабмін запускає другий етап програми єВідновлення: хто зможе отримати компенсацію
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні запускають другий етап програми єВідновлення. Громадяни, чиє житло було зруйноване внаслідок воєнних дій, зможуть отримати компенсацію від держави. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте також:

"Ми обіцяли, що допомога до 200 тисяч гривень для ремонту пошкодженого майна стане лише першим кроком у великій програмі відновлення житла. Адже тисячі українських родин повністю втратили свої домівки. Багато випадків, коли просто немає чого ремонтувати. Тому запускаємо другий етап програми єВідновлення. Це компенсація за зруйноване житло", - сказав він.

За словами Шмигаля, на сьогоднішньому засіданні затвердять постанову та формулу, за якою буде виплачуватися відповідна компенсація.

Читайте також:

На що можна буде витратити гроші:

  • на будівництво будинку. У такому разі виплата грошових коштів буде здійснюватися безпосередньо на рахунок;
  • на придбання квартири, іншого житлового приміщення з використанням житлового сертифікату.

Як зазначив очільник уряду, розмір компенсації буде розраховуватися Комісією за спеціальною формулою, яка враховуватиме регіон розташування знищеного об'єкта, рік забудови, площу об'єкта тощо.

Читайте також:

Крім того, передбачається принцип, що розмір компенсації встановлюється на рівні не нижче вартості спорудження житла відповідної площі згідно з його місцезнаходженням.

Раніше ми писали, що в Україні стартувала урядова програма єВідновлення, за якою громадяни зможуть отримати кошти на ремонт житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK