Українців каратимуть за перевищення швидкості: які штрафи загрожують водіям

У населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш як 50 км/год, а в житлових і пішохідних зонах - до 20 км/год.
Українців каратимуть за перевищення швидкості: які штрафи загрожують водіям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Патрульній поліції Києва нагадали, які штрафи загрожують любителям швидкісної їзди столицею. Інформація оприлюднена в Telegram.

Читайте також:

Відповідно до ПДР у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більш як 50 км/год, а в житлових і пішохідних зонах - до 20 км/год.

Поза населеними пунктами транспортним засобам дозволяється рухатися зі швидкістю до 90 км/год, а в разі відокремлення проїжджих частин одна від одної за допомогою розділювальної смуги - не більш як 110 км/год. На автомагістралях максимально дозволена швидкість руху до 130 км/год.

Читайте також:

Порушення швидкісного режиму тягне за собою адміністративну відповідальність:

  • згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП - перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 20 км/год - штраф у розмірі 340 гривень. 
  • згідно з ч. 4 ст. 122 КУпАП - перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год - штраф 1700 гривень.

Раніше ми писали, що з 1 листопада швидкість руху по Києву обмежується до 50 кілометрів на годину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK