Вихід на пенсію у 2024 році: в Україні збільшать вимоги щодо стажу

Який трудовий стаж потрібно мати у 2024 році.
Вихід на пенсію у 2024 році: в Україні збільшать вимоги щодо стажу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2024 року українці, які планують вийти на пенсію у віці 60 років, повинні мати страховий стаж не менше 31 року. Про це повідомила начальниця ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака.

Читайте також:

"З 1 січня 2024 року зросте тривалість страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком. Тобто для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадяни повинні мати у своєму активі як мінімум 31 рік страхового стажу", - розповіла вона.

За словами Корчаки, тривалість страхового стажу, що дає право на вихід на пенсію в 60 років, з кожним роком зростатиме. Цей процес триватиме до 2028 року. Так, щоб вийти на пенсію в 60 років у 2028 році, потрібно буде мати не менше ніж 35 років стажу.

Читайте також:

Якщо в людини менше 15 років стажу, у віці 65 років вона буде мати право на отримання державної соціальної допомоги, за якою необхідно звернутися до органів соціального захисту населення.

Раніше ми писали, що пенсіонерам, які досягли 60 років, важливо вчасно звернутися до Пенсійного фонду України та подати заяву про призначення пенсії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK