Що робити, щоб смартфон прожив довше?
Реклама

Що робити, щоб смартфон прожив довше?
Фото надане рекламодавцем

Скільки прослужить смартфон — залежить від багатьох чинників. Умови експлуатації впливають на довговічність навіть більше, ніж якість апаратного забезпечення. Найдешевший мобільний телефон зі скромним «залізом» може протриматися на плаву 3-5 років, якщо ставитися до нього дбайливо та уникати типових ризиків.

Правильне заряджання

 Найчастіше смартфони виходять з ладу через проблеми з батареєю: втрату місткості, несправність контролера. Для уникнення цих негараздів — прості правила:

  1. Не розряджати акумулятор до нуля — вже на 20% можна підключати до розетки;
  2. знімати з зарядки заздалегідь: для комфортної експлуатації достатньо заряду 70-85%;
  3. не зловживати нічним заряджанням. 

Також не зайвим буде:

  • Слідкувати за температурою батареї, уникати перегрівання і переохолодження;
  • використовувати якісний адаптер живлення;
  • оновлювати кабель у разі виявлення механічних пошкоджень.

Використання захисту для екрана

Дисплей — це не просто найтендітніша частина смартфона. Його вартість вища, ніж у доброї половини складників. І хоча матриця за замовчуванням знаходиться під шаром сенсорного скла, шанси пошкодити її достатньо високі. Саме скло без додаткового захисту швидко вкривається подряпинами, а у разі сильного удару чи падіння — ще й «павутинкою» тріщин. Вони заважають як з естетичної, так і з практичної точки зору. Наслідками сильних механічних впливів можуть бути мимовільні натискання, проблеми з введенням та відображенням даних, затемнені ділянки. 

Посилити екран можна за допомогою таких аксесуарів, як:

  • Захисна плівка. Тонка та легка, не збільшує розміри й вагу смартфона. Можна обрати з функцією «антишпигун» для боротьби з допитливими поглядами у громадському транспорті. 
  • Ударостійке скло. Набагато надійніше, ніж плівка. Наклеюється легко, тримається міцно. Мінімізує виблискування на сонці, має жировідштовхуючі властивості. 

Також існує рідке покриття, яке усуває наслідки користувацької необережності: проникає в тріщини та дрібні сколи, відновлює ліофобне покриття, покращує зовнішній вигляд фронтальної панелі. 

Використання перевіреного програмного забезпечення

Завантаження застосунків та ігор сумнівного походження тягне за собою негативні наслідки для мобільника. Разом з корисною аплікацією можна підхопити вірус, який:

  1. викрадає або знищує дані,
  2. блокує нормальну роботу системи,
  3. використовує потужність смартфона для прихованих процесів,
  4. створює фальшиві розсилання. 

Всього цього легко уникнути. Достатньо встановити антивірус та відмовитися від використання сторонніх сервісів для поширення софту. Все необхідне є в офіційних магазинах для IOS та Android, а також на сайтах розробників ПЗ. 

Підтримання порядку у сховищі та розумна багатозадачність

Постійні лаги сприймаються користувачем як сигнал про те, що телефону пора на пенсію. Вони справді можуть виявитися наслідком природного зношування запчастин. Однак, є ще одна причина гальмування. І це переповнене сховище. Надто велика кількість даних примушує смартфон постійно працювати у режимі підвищених навантажень. Нормалізувати стан девайса дозволяє видалення різноманітного «непотребу»: не потрібних ігор і програм, фотознімків, які повторюються, давно переглянутих відео.

Що стосується багатозадачності, до неї варто підходити відповідально:

  • Відразу закривати застосунки, роботу у яких завершено;
  • оптимізувати кількість вікон у браузері;
  • використовувати режими «Картинка в картинці» та «Розділення екрана».

Щоб зовнішній вигляд смартфона якомога довше залишався пристойним, доцільно придбати кілька змінних чохлів. Вони беруть удар на себе при падіннях, страхують корпус від подряпин, ум’ятин та затирання об одяг, не дають кольору вигоріти. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK