Ціни можуть зрости на 10%: які продукти дорожчатимуть в Україні взимку

Названо групи товарів, на які взимку ціна може зрости до 5-10%.
Ціни можуть зрости на 10%: які продукти дорожчатимуть в Україні взимку
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні взимку деякі групи товарів можуть подорожчати на 5-10%. Ціни залежатимуть від кількох факторів. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, передає Media Center Ukraine.

Читайте також:

Він зазначив, що фактор сезонності вже почав впливати на ціни низки продуктових позицій, зокрема на яйця, молочну продукцію, м'ясні вироби, овочеві культури.

"Фактично в нас із кінця серпня зросли ціни на молочну та м'ясну продукцію. Це обумовлено як логістикою, так і подорожчанням цін на паливно-мастильні матеріали, але також фактором закінчення сезонності великого молока", - розповів Марчук.

За його прогнозом, подорожчання може відбуватися відбуватися до середини грудня, поки переробні підприємства матимуть зобов'язання по контрактах як на внутрішні, так і на експортні ринки. Далі можливе зниження цін.

Читайте також:

Експерт додав, що ціна на яйця буде триматися орієнтовно до середини весни, поки не почнуть з'являтися пропозиції від домашніх господарств.

Раніше ми писали, що в Україні на споживчому ринку в жовтні 2023 року порівняно з вереснем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,0%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK