Українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші місяці: як не залишитися без допомоги

Українцям розповіли, як не втратити субсидію.
Українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші місяці: як не залишитися без допомоги
Ілюстративне фото / Getty Images

Частина українців може залишитися без житлової субсидії на найхолодніші зимові місяці. Йдеться про громадян, які мають непогашений борг за комірне. Про це повідомляє "ГазПравда".

Читайте також:

Як пояснили фахівці, якщо не хочете втратити допомогу від держави, варто сплатити борг протягом 2 місяців із початку опалювального сезону, тобто майже до кінця грудня.

"Справа в тому, що за наявності боргів за комірне субсидію вам не перепризначать. Повернути виплати можна буде лише після того, як до Пенсійного фонду надійде документальне підтвердження факту сплати боргу або укладення договору його реструктуризації. Але в такому разі субсидію призначать лише на наступні місяці. А за попередні допомогу "заднім числом" уже не надаватимуть. Тобто ви ризикуєте втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці", - йдеться в повідомленні.

Якщо ж борг сплатити протягом 2 місяців, субсидію призначать із початку опалювального сезону.

Читайте також:

Варто зазначити, що субсидія не призначається при наявності простроченої понад 3 місяці заборгованості за комірне на загальну суму понад 680 грн.

Нагадаємо, деякі українці хвилюються, що не встигли вчасно подати заявку на оформлення житлової субсидії. Однак за допомогою можна звернутися будь-якого місяця року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK