Доплати пенсіонерам від ООН: розмір грошової допомоги буде збільшено

Які пенсіонери отримають тимчасову надбавку.
Доплати пенсіонерам від ООН: розмір грошової допомоги буде збільшено
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українські пенсіонери отримують додаткову грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН). З листопада 2023 року розмір виплат буде збільшено. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

У липні 2023 року Мінсоцполітики, Пенсійний фонд і Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) ініціювали спільний проєкт, мета якого - забезпечити максимальну синергію в наданні українським громадянам грошової підтримки від міжнародних організацій. Зокрема, підтримати громадян, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій.

Із серпня поточного року таку фінансову підтримку отримують пенсіонери, які:

  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше 3 тис. грн;
  • не одержували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

Читайте також:

ВПП ООН надавала таким пенсіонерам грошову допомогу (доплату до пенсії) на суму, якої не вистачало до 3 тис. грн (але не менше 100 грн). Її отримують біля 270 тис. пенсіонерів. 

Зазначається, що 24 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка збільшує граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги з 3000 грн до 3250 грн.

Читайте також:

Нові умови отримання додаткової соціальної підтримки за рахунок коштів ВПП починають діяти вже в листопаді цього року.

Раніше ми писали, що українські пенсіонери отримають додаткову фінансову допомогу. На неї можуть розраховувати громадяни, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу від міжнародних організацій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK