Який стаж потрібно мати для виходу на пенсію у 2024 році: відповідь ПФУ

Тривалість страхового стажу, що дає право на вихід на пенсію в 60 років, з кожним роком зростатиме.
Який стаж потрібно мати для виходу на пенсію у 2024 році: відповідь ПФУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні 2024 року зросте тривалість страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком. Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Читайте також:

Тобто з 1 січня 2024 року для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадяни повинні мати в своєму активі як мінімум 31 рік страхового стажу.

Ті, у кого після досягнення 60 років немає достатнього страхового стажу, матимуть право на пенсію в 63 роки при наявності стажу не менше 21 року.

За наявності страхового стажу від 15 до 20 років пенсійні виплати призначать у 65 років.

Читайте також:

Якщо ж у людини менше 15 років стажу, у віці 65 років вона буде мати право на отримання державної соціальної допомоги замість пенсійних виплат.

Зазначається, що тривалість страхового стажу, що дає право на вихід на пенсію в 60 років, з кожним роком зростатиме. Цей процес триватиме до 2028 року. Щоб вийти на пенсію в 60 років у 2028 році, потрібно буде мати не менше ніж 35 років стажу.

Починаючи з 1 січня 2028 року, у разі наявності 40 і більше календарних років страхового стажу пенсія за віком призначається незалежно від віку.

Читайте також:

Звернутися за призначенням пенсії можна як особисто - до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду незалежно від місця проживання, так і дистанційно, скориставшись порталом електронних послуг ПФУ.

Раніше ми писали, що деякі українські пенсіонери повинні пройти фізичну ідентифікацію до 31 грудня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK